Lime Hill Quartet
 
Ajankohtaista Jäsenet Musiikki Kuvat Blogi Yhteystiedot
 

   Heidi     |     Erkki     |     Hannu     |     Eki

Heidi Heidi Lehmuskumpu
Laulu

Laulaminen ja musiikki ovat aina olleet osa Oulussa syntyneen ja nykyisin Helsingissä asuvan Heidin elämää. Sen jälkeen kun jazzlaulaja Viktoria Tolstoyn levy tarttui käteen tukholmalaisesta levykaupasta, jazz on purrut ja lujaa.

Jazzin saloja Heidi on opiskellut erityisesti jazzlaulaja Ira Kaspin johdolla sekä lukuisilla jazzleireillä ja -kursseilla. Joulukuussa 2009 Heidi syventyi Brasiliassa bossa novaan Luciana Sant'annan opastuksella.

Talvet 2010-2013 Heidi asui New Yorkissa. Rakkaus brasilialaiseen musiikkiin kasvoi tänä aikana, ja Heidi esiintyikin sekä brasilialaisen Nanny Assiksen että Marco Figueiran vieraana. Lisäksi hän otti laulutunteja Karrin Allysonilta ja pandeiro-tunteja Scott Kettneriltä.

Vuonna 2006 Heidi opiskeli Fay Claassenin johdolla Conservatorium van Amsterdamin ja Manhattan School of Musicin yhteisellä jazzleirillä Amsterdamissa. Suomessa Heidi on osallistunut useille Sibelius-Akatemian jazzleireille ja kursseille saaden oppeja lukuisilta laulajilta, kuten Katrine Madsenilta, Herman van Doornilta, Jenny Robsonilta ja Mirja Mäkelältä sekä rumpali Jussi Lehtoselta.

Keravalla, St. Catharinesissa (Kanadassa) ja Lohjalla elettyjen vuosien aikana kokemusta on kertynyt myös pop- ja rokkibändistä, musikaalissa näyttelemisestä sekä jazz- ja viihdekuorossa laulamisesta.

Miksi laulaja on omiaan juuri jazzissa?
”Jazz on ihanan rikasta ja monipuolista. Kaikista kappaleista tehdään muiden bändiläisten kanssa meidän näköisemme versiot. Saa olla luova, vapaa ja vahva tulkitsija. Yhteispeli on kiehtovaa, ja johtaa improvisaation myötä aina uudenlaisiin versioihin.”